MSD SKÅNE

Fredrik Erlandsson 6 DAN MSD, 2 DAN ISKFA

 

Chefsinstruktör för MSD Skåne och biträdande chefsinstruktör för MSD Sverige.

 

Certifierad instruktör : MSDO, ISKFA och  Specialtränare TONFA

 

Född 1982 och uppväxt i Tollarp. Nu bor jag i hus i Färlöv med fru, barn och hundar. Jag jobbar på Söderportgymnasiet i Kristianstad. Jag har jobbat många år inom skola med barn och ungdomar som behöver lite extra stöd och vägledning. Innan det så jobbade jag inom försvarsmakten.

Mina stora intressen är familjen, djur, natur och träning.

Kampsport/självförsvarsbakgrund: Jag började träna boxning som 14-åring och sen gick jag vidare till Kickboxning och Thaiboxning. När jag gjorde lumpen kom jag i kontakt med Ninjutsu och därifrån blev det MSD. Jag har tränat MSD sedan 2003. Under några år tränade jag både MMA och BJJ parallellt med MSD och jag har även tränat Goshinjutsu. Jag tycker att det har varit bra att prova på många olika stilar för det har gett mig en bred kunskapsbas vilket har hjälpt mig mycket.

Jag fastnade för MSD eftersom det är ett relativt enkelt system som är öppet och ständigt utvecklas för att fungera i dagens verklighet.

Jag har stor erfarenhet av kampsport i tävlingsform, men även av självförsvar från verkligheten ute på gatan från tiden då jag jobbade på krogen.

Ett viktigt budskap från mig när det gäller självförsvar i verkligheten är: "Slåss aldrig på lika villkor". Jag tycker att självförsvar ska vara för alla och därför är det viktigt att anpassa teknikerna så att de passar individen. Att kunna känna sig trygg är en rättighet för alla.

 

fredrik@msdskane.se

 

Anna-Karin "Anki" Erlandsson 6 DAN MSD, 1 KYU ISKFA

 

Biträdande chefsinstruktör för MSD Skåne och biträdande chefsinstruktör för MSD Sverige.

 

Certifierad instruktör : MSDO, ISKFA och  Specialtränare TONFA

 

Född 1987 och uppväxt på gård utanför Bjärred. Nu bor jag i Färlöv med min man, våra barn och våra hundar. Jag jobbar som Pubchef på Bishops Arms i Hässleholm och jag har jobbat som kock hela mitt yrkesliv. Att laga mat är ett av mina stora intressen, samt att umgås med familj och vänner. Jag tycker även om att vara ute i skog och mark. Djur ligger mig varmt om hjärtat då jag är uppväxt på gård med många olika sorters djur som kor, hästar, hundar, katter, grisar, höns mm.

Jag började träna MSD 2008. Innan dess hade jag inte tränat någon form av självförsvar eller kampsport alls. Anledningen till att jag började träna MSD var för att jag ville känna mig tryggare när jag gick hem sena kvällar efter jobbet.

 

anki@msdskane.se

Jörgen Eriksson 3 DAN  MSD, 2 KYU ISKFA


Administrativ chef för MSDO Sverige


Instruktör för MSD Skåne. Ansvarig Tollarp Dojo


Certifierad instruktör : MSDO, ISKFA och  Specialtränare TONFA


Född 1966 och bor i Kristianstad. Jag har en dotter som är född -95. Jag har alltid varit intresserad av föreningsliv och som ung varit aktiv inom friidrott som medeldistansare, tränare, idrottsskademassör, cirkelledare och suttit med i styrelser bl a som ordförande. 1987 började jag engagera mig inom amerikansk fotboll med medicin och antidoping och år 2002 blev jag invald på förbunds och Europanivå.  Några år med korpens innebandy har jag också hunnit med.

Jag har arbetserfarenhet från industrin, inom ambulansen, som gymnasielärare, skyddsombud/huvudskyddsombud, inom militär sjukvård samt konflikthantering. Jag har studerat Miljö & Riskanalys samt gått kurser inom psykologi på Kristianstad Högskola.

Jag har tidigare tränat närkamp inom försvarsmakten och provat på Krav Maga civilt. Jag började träna MSD som 43-åring och fastnade för det. Jag tycker att det är den träningsform som passar mig bäst och jag vill förmedla följande budskap: ”Det är aldrig försent att börja träna.”


jorgen@msdskane.se

Mikael "Micke" Johansson 3 DAN  MSD, 2 KYU ISKFA


Instruktör för MSD Skåne. Ansvarig Knislinge Dojo


Certifierad instruktör : MSDO, ISKFA och  Specialtränare TONFA


Född 1974. Jag är tvåbarnsfar och bor i Hanaskog med min familj. Jag är egen företagare och utför diverse arbeten inom entreprenadbranschen. På fritiden tittar jag gärna på fotboll och jag är även fotbollsförälder med allt vad det innebär. Min familj och jag åker gärna och campar med husvagnen för lite avkoppling!

Grunden i min kampsport har jag från franska Savate (Fransk kickboxning) och jag är även graderad i Judo. Jag har tränat MSD sedan 2012.


micke@msdskane.se

Felix Freij 2KYU MSD


Instruktör Knislinge


Certifierad instruktör : MSDO


Född 2001 och boende i Knislinge. Gick på Drottning Blankas gymnasium i Kristianstad där jag studerade träning och ledarskap i 3 år och blev utbildad Personlig tränare. Efter gymnasiet så genomförde jag värnplikt i Halmstad under 9 månader. Jobbar för tillfället i skola som resurs och vikarie både på mellanstadiet och högstadiet. Jobbar även i butik på City Gross och lite helger som entrévärd.

Började träna kampsport 2017 och jag är utöver Modern Self Defence även graderad inom Gake Ryu Jutsu och Judo. Tränar även bjj och thaiboxning.


felix@msdskane.se

Dojos


KNISLINGE

Brobyvägen 11


Måndag

19:30-20:30 Alla

20:30-21:30 Fortsättning/vuxen

Onsdag

19:30-20:30 Alla

20:30-21:30 Fortsättning/vuxen







Historik


2012 lämnade Fredrik Erlandsson MSD klubben i Kristianstad för att starta en egen klubb. 2012 Grundade Fredrik Erlandsson tillsammans med Anders Bengtsson Knislinge budo klubb. Där tränade vi tre olika stilar MSD Modern Self Defense ,Judo och Jiu-jitsu.

2016 delade klubben på sig och Fredrik Erlandsson, Anna-Karin Erlandsson och Jörgen Eriksson startade Washi självförsvars klubb MSD Skåne.

2017 utökade vi verksamheten och startade en till MSD grupp i Tollarp..

MSD Skåne


Mer information kommer.

Värdegrund


Mer information kommer.



TOLLARP

Gjutarevägen 5


Söndag

16:00-17:00 Alla

17:00-18:00 Fortsättning/vuxen

Om träningen


1. Främja självdisciplin - En av de centrala principerna i alla former av kampsport är ett absolut fokus på självdisciplin . Barn är så vana vid att få omedelbar bekräftelse, så lektioner som innehåller självbehärskning och disciplin är inte alltid lätt att lyckas med . Inom kampsporten påminner vi ständigt våra elever om hur viktigt självbehärskning och disciplin är, och det blir en naturlig del av vår miljö.


2. Främja sociala förmågor - Barn som inte känner sig bekväma i sociala situationer får det lättare att lära känna nya människor, och skapa nya vänner, när de är i ett rum fyllt med jämnåriga som delar samma intresse, och där ALLA är lika mycket värda. Träningsformen och kraven på samarbete, respekt och tålamod bygger också starkare relationer mellan eleverna och skapar en trevlig sammanhållning.


3. Främja fysisk aktivitet – Att t.ex. begränsa TV- tid är en bra idé när det gäller att få barnen ur soffan och uppmuntra dem att vara mer aktiva , till en viss gräns. Fysisk aktivitet är inte bara stimulerande under tiden man utför den, utan tillgodoser även vissa andra sinnen som gör att vila och lugn uppskattas mera. Att träna skapar ett tryggt lugn och gör att barnen lär sig koppla av på ett sunt och hälsosamt sätt.


4. Att lära sig att sätta upp egna mål, och uppnå dem - De flesta former av kampsporter har ett belöningssystem med färgade bälten som symboliserar hur långt eleven nått på sin resa genom kampsporten. När barnen strävar emot varje nytt bälte lär de sig värdet av att sätta och nå sina mål genom målmedveten planering och hängivenhet.


5. Ökad självkänsla och stärkt självförtroende kommer i takt med att barnen inser sin egen förmåga och ser sin egen utveckling, så era barns självkänsla kommer att få ett uppsving med varje nytt steg de tar. För varje bälte höjer man själv kraven i takt med att man utvecklas. Barn som kämpar med sitt dåliga självförtroende brukar bli mer självsäkra allt eftersom tiden går och de vågar tro på sin egen förmåga.


6. Respekt – Alla typer av kampsport kräver att ditt barn visar sina instruktörer, sina kamrater och stilen de tränar respekt. Ett av problemen bland barn i skolan är att det ofta saknas respekt för auktoriteter, vuxna eller andra betydande figurer . När de kommer till sin kampsportsträning kommer ditt barn snart lära sig att det lönar sig att respektera sin omgivning, och det skapar en trivsam miljö där alla behandlas väl.


7. Icke våldsam ideologi - Bilden av att kampsport främjar våldsamt beteende kommer från tv och filmer och djupt rotade fördomar . I själva verket är i princip all typ av kampsport defensiva stilar som alltid har som utgångspunkt att förebygga och undvika våld. Tryggheten i att träna försvar och tekniker som skyddar sitt eget liv skapar färdigheter som gör att de flesta lyckas undvika våldsamma konflikter genom sitt lugn och sitt självförtroende.


8. Bättre förmåga att lyssna - För att bemästra de färdigheter som lärs ut och för att avancera framåt emot nya färger på sitt bälte så kommer barnen snart lära sig att lyssna. Att lyssna noga på varje instruktion är en av de viktigaste delarna på träningen, och man upptäcker snart de positiva effekterna av att ”hänga med”. 


9. Utvecklad samarbetsförmåga - Oavsett om man skall krossa brädor för att få ett nytt bälte eller om man tränar sparring emot en träningskamrat så bygger träningen på att samarbeta med sina kamrater och sin instruktör. Det finns ytterst få saker som barnen gör i sin kampsportsträning som de kan göra på egen hand . Att arbeta tillsammans för att lära sig nya saker och uppnå mål är en viktig del av den personliga utvecklingen.

10. Ett enklare liv - Fördelarna med kampsportsträning slutar inte i dojon . Det uppsving i självförtroende, ökad kondition och samarbetsförmåga kommer också att hjälpa barnen att navigera bland de akademiska och sociala aspekterna av skolan. Den kommer att påverka deras beteende hemma och ha ett övervägande gott inflytande på dem under sin personliga utveckling.

Är du fortfarande orolig för att uppmuntra våldsamma tendenser eller lära ditt barn att slåss, då kan det vara bra att besöka några dojos/klubbar nära där du bor . Tala med instruktörer , medlemmar och andra föräldrar för att få en uppfattning om hur saker och ting fungerar. Vänta med att bilda dig en uppfattning av de kampsporter som dina barn visat intresse för tills du har gjort lite förberedande arbete . 

Det kan även hända att du inser att Kampsport är den perfekta aktiviteten för hela familjen att göra tillsammans!



Graderingspriser M.S.D.O.


Svart Bälte         (1 DAN )  75€ / 750 SEK

Brunt Bälte         (1 KYU )  55€ / 550 SEK

Blått Bälte          (2 KYU )  45€ / 450 SEK

Grönt Bälte        (3 KYU )  35€ / 350 SEK

Oranget Bälte   (4 KYU )  25€ / 250 SEK

Gult Bälte          (5 KYU )  15€ / 150 SEK



Enbart gradering och graderingscertifikat ingår, ej bälte.


Bankgiro      294-1573

Swish           1234490298

Priser


Medlemsavgift 150 kr


Terminsavgifter VT 2023

Knislinge + Tollarp

Brobyvägen 11

Terminsavgift Vuxen 1100 kr

Terminsavgift Barn (10-15) 400 kr

Rekommenderad ålder från 10 år


Terminsavgifter VT 2023

Tollarp

Gjutarevägen 5

Terminsavgift Vuxen 1100 kr

Terminsavgift Barn (10-15) 400 kr

Rekommenderad ålder från 10 år


10-kort (gäller på båda ställena) 500 kr


Stödmedlem 100 kr per år